неделя, 10 юли 2016 г.

Нощна грижа за кожата/ Night skincare routine

Грижата за кожата е изключително важна, особено, ако се гримирате всеки ден. Премахването на грима преди лягане е ключа към чиста и сияйна кожа, защото кожата през ноща абсорбира продуктите, които са върху нея. Затова почистете добре кожата си от целия грим.
За мен най-доброто почистване е с вода и сапун. Той премахва грима много ефективно и бързо, като оставя кожата чиста и подхранена, също така и свива порите на лицето. Любимият ми сапун е Dove,  съдържа 1/4 хидратиращ крем и не изсушава кожата, предлага се в различни разновидности и можете лесно да откриете своя фаворит. Кожата ми е чувствителна и предпочитам този, който е без никакви аромати, но обожава и този с кокосово масло(ухае божествено).  
След премахването на грима със сапун поне два пъти седмично използвам ексфолиант. Visibli Clean на  Neutrogena е изключително нежен към кожата. В него липсват големите сини частици, които често нараняват кожата и нещата се влошават . Neutrogena използват Micro Clear технология, с която аз се чувствам добре. 
 Тук приключваме с почистването.  Време е за хидратация! 😉 
 След цялата процедура, описана горе, кожата има нужда от подхранване!
 За целта аз използвам маслото за лице на L'oreal  - Nutri Gold  Extraordinary Oil. Нанасям 2 капки на цялото си лице, след това поставям и  нощната крем-маската от същата серия . Харесвам цялата серия на L'oreal, защото съдържат различни цветни масла, които подхранват кожата дълбоко и я оставят хидратирана, без да е омазнена. 
  Тъй като съм доста алергична и съм пробвала много околочни кремове засега ползвам крем за лице на Garnier. 
До момента не съм проявила алергия и действа наистина добре. Кремът е Anti-Ageing Essetials. 
  Това е цялата процедура.
  Звучи дълга и досадна, но всъщност отнема 5 минути. 
Силно Ви препоръчвам да отделите тези 5 мин. на ден, за да предотвратите появата на несъвършенства и преждевременно остаряване на кожата!
P.S.: Другият крем от снимката е Carotene, използвам го като хидратиращ продукт преди дневния ми грим. 
Ето и линкове към продуктите:
Dove Beauty bar Тук
Neutrogena Visibly Crealr Тук
L'oreal Extraordinary Oil Тук
L'oreal Nutri Gold Night Cream mask Тук


Благодаря! Очаквайте другата седмица и дневна грижа за кожата. 
😘😘😘 
Рали.Няма коментари:

Публикуване на коментар