понеделник, 12 септември 2016 г.

How to care for your false eyelash / Грижа за изкуствените мигли

Този пост ще бъде насочен към грижата за допълнението на всеки грим, а именно изкуствените мигли.
Всяка ена от Вас е виждала рекламите на спирали за мигли и си е купувала такава с надеждата за страхотно изглеждащи и подчертани очи. Уви спиралата не може да Ви даде този красив завършек за това са създадени изкуствените мигли. На места се твърди, че едни от първите възползвали се от този красив аксесоар са знаменитости като Мерилин Монро и Елизабет Тейлър, дали е така не мога да потвърдя. Има и фирми, претендиращи да са създателите на това съвършенство, на което се радваме и до днес. Това е само история нека се прехвърля към съществената част.
При закупуването на някой мигли съм чувала гръмките изказвания, че чифта може да бъде употребяван до 40 пъти. Според мен не е така. Максималният живот на едни мигли е около 15 – 20 носения и то с много грижа, защото ги мажем с лепило (често „дълготрайно“) после трябва да се дръпнат за да се отлепят и така. Всъщност още в началото се започва с дърпането когато трябва да се извадят от опаковката, а „това разопаковане“ може да се окаже наистина трудуемко. За мое съжаление все още не съм измислила някакъв бърз, лесен и безвреден (безвреден за моите нерви и за миглите) начин.
Грижата това е същността и на тази публикация.
Тя се състой от няколко на пръв поглед лесни стъпки и може би Сте виждали подобни клипчета, в които се показват е аз сега ще Ви ги опиша и писмено и съвсем откровенно.
Първа стъпка: Свалянето от клепача.
Това е доста неприятна процедура, която включва възможно най-внимателното издърпване от клепача. Аз лично започвам от външния към вътрешния ъгъл, като ги хващам леко в края на лентата. Защо е най-неприятния? От две гледни точки. Първо с отлепването и клепача се отделя леко от склерата на окото (за по-непросветените – бялото на окото) и второ понякога може да е попаднало лепило върху естествените Ви мигли и да се откъснят и няколко косъмчета – доста е болезнено (физически и психически). Кое момиче или коя жена биха искали да им паднат част от естествените мигли в името на красотата? Никоя.
Е болезнената част свърши. Вече се усеща едно чувство на спокойствие и облекчение, защото частта от грима, за която се грижа и притеснявам най-много я няма.
Защо се притеснявам? Защото най-грозното нещо е едни безкрайно красиви и дълги мигли да са се отлепили и това да се вижда. Не само пречат на виждането, но и изглежда ужасно за околните, заради това винаги си нося лепило в чантата и на известно време поглеждам дали не са започнали да се отлепват.
След премахването им идва и грозната истина част от очната линия си е отишла, останала е върху лепилото….
Втора стъпка: Почистване.
След като са махнати изкуствените мигли трябва да бъдат почистени, а също и естествените (при тях е по – лесно).
Почистването на изкуствените мигли се състой в 3 подстъпки.
1. Премахване на лепилото. – това се случва като:
Хващам част миглите много близо до лентата, с която ги залепвам (англ. band). Като съм сторила това вземам пинсета и много нежно, хващайки само лепилото дърпам. Наистина трябва да е много внимателно за да не се съсипе band-А и миглите. Той може да  се разслои което ще доведе до изпадане на косъмчетата им и невъзможната им употреба или да се издърпат самостоятелни косъмчета и миглите да уредеят. Дърпането  става внимателно само на участъка, който държа здраво в основата на band-А.
2. Почистване от спирала.
За него са необходими:
– носна кърпичка или парче кухненска ролка (или каквато й да е целулозна многопластова хартия);
– стара чиста четка за зъби;
– мицеларна вода – не двуфазен дегримьор или тоалетно мляко;
Взимам миглите и ги поставям върху кърпичката, след това се нанасям съвсем малко мицеларна вода върху четката. С четката започвам леко да разресвам миглите. Четката трябва да е леко влажна, за да не се слепнат косъмчетата и разресването също. След започването на това действие спиралата ще започне да се отделя върху салфетката, когато започне да се отделя минимално или никакво количество спирам . Накрая разресвам нежно и оставам да изсъхнат.
Най – важното никога не трябва  да се заспива с поставени изкуствени мигли особенно цели, крие риск от тоталното им съсипване. Правила съм го не е яко.
Това е! Звучи като рецепта или като указания как да си сглобиш шкаф, но е най-важната част от поддържането на миглите и по-дългата им употреба. Независимо какви мигли предпочитате от синтетичен косъм или mink lashes (аз предпочитам вторите) е важно да се почистват след всяка употреба, издържат по-дълго и при следващо ползване не си личат.
Надявам се да Ви е харесала статията!
Поздрави.
Рали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар